FINRISKI- ja FinRavinto -tutkimusten tuloksia 1992 - 2012

Elintavat ja riskitekijät
Korkea veren­paine (vähintään 140/90 mmHg) (%) Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisä­tiedot
Korkea koleste­roli (vähintään 5 mmol/l) (%) Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisä­tiedot
Lihavien osuus (kehon paino­indeksi BMI >= 30 kg/m2) (%) Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisä­tiedot
Mielestään tarpeeksi nukkuvien osuus (%) Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisä­tiedot
Ravitsemus
Suosi­tusten mukainen kasvisten, hedelmien ja marjojen kulutus
(>=500 g/pv) (%)
Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisä­tiedot
Suosi­teltua suurempi tyydytty­neiden rasva­happojen saanti
(>=10 % päivän energiasta) (%)
Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisä­tiedot
Sakka­roosia vähintään 10 % energiasta saavien osuus (%) Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisä­tiedot
Suosi­tusten mukainen kuidun saanti
(>= 3 g/MJ/pv) (%)
Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisä­tiedot
Suositeltua suurempi suolan saanti
(>5 g/pv) (%)
Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisä­tiedot
Suositeltua suurempi punaisen lihan kulutus
(>=100 g/pv) (%)
Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisä­tiedot