FINRISKI- ja FinRavinto -tutkimusten tuloksia 1992 - 2012

Elintavat ja riskitekijät
Korkea verenpaine (vähintään 140/90 mmHg) (%) Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisätiedot
Korkea kolesteroli (vähintään 5 mmol/l) (%) Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisätiedot
Lihavien osuus (kehon painoindeksi BMI >= 30 kg/m2) (%) Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisätiedot
Mielestään tarpeeksi nukkuvien osuus (%) Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisätiedot
Ravitsemus
Suositusten mukainen kasvisten, hedelmien ja marjojen kulutus
(>=500 g/pv) (%)
Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisätiedot
Suositeltua suurempi tyydyttyneiden rasvahappojen saanti
(>=10 % päivän energiasta) (%)
Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisätiedot
Sakkaroosia vähintään 10 % energiasta saavien osuus (%) Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisätiedot
Suositusten mukainen kuidun saanti
(>= 3 g/MJ/pv) (%)
Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisätiedot
Suositeltua suurempi suolan saanti
(>5 g/pv) (%)
Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisätiedot
Suositeltua suurempi punaisen lihan kulutus
(>=100 g/pv) (%)
Atlas Pylväskuvat Taulukko Excel Lisätiedot

 



© 2017 Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) - Terveytemme -työryhmä: terveytemme@thl.fi