Ohjeet

Tulosraportista voit valita haluamasi osoittimen, jonka tuloksia voit tarkastella Atlas-raportin, pylväskuvien tai taulukon avulla. Taulukon voit ladata myös Excel-muodossa. Lisätiedot-linkistä avautuu dokumentti, jossa on kuvattu osoittimen määritelmä, muodostaminen sekä merkitys ja tulkinta.

Atlas-raportin käyttöohje

Näytä kuva suurempana

Valitse tutkimusalue: Klikkaa halutun tutkimusalueen nimeä vasemman yläreunan taulukossa. Osoittimen arvot tulevat näkyviin profiiliin ja aikasarjakuvioon.

Valitse vertailualue: Valitse vertailualue klikkaamalla halutun alueen nimeä taulukossa. Valitun alueen ja vertailualueen arvot esitetään profiilissa ja aikasarjakuviossa eri väreillä vertailun helpottamiseksi.

Valitse väestöryhmä: Valitse ensin alue, ja sen jälkeen valitse haluttu väestöryhmä (esim. Miehet) klikkaamalla väestöryhmän nimeä profiilissa. Valitun väestöryhmän tulokset tulevat nyt näkyviin taulukkoon, aikasarjaan ja pylväskaavioon. Tulosten luottamusvälit näkyvät pylväskaaviossa.

Poista aluevalinnat: Klikkaa 'Poista valinnat' -painiketta taulukon alareunassa.

Atlas-raportin käyttöohjeet: Lue tarkemmat ohjeet Atlas-raportin käyttöön.

Pylväskuvien käyttöohje

Näytä kuva suurempana

Pylväskuvien avulla voit vertailla halutun osoittimen tuloksia sukupuolittain ja koulutusryhmittäin. Voit kopioida valmiit pylväskuvat helposti omaan esitykseen tai dokumenttiin.

Avaa pylväskuvat:

Klikkaa tulosraportissa halutun osoittimen kohdalla olevaa Pylväskuvat -linkkiä, jolloin pylväskuvat avautuvat.

Valitse alue ja väestöryhmät:

Oletuksena pylväskuvassa näytetään tulokset sukupuolittain ja tutkimusvuosittain. Linkki avaa lisävalinnat, joiden avulla voit vertailla tuloksia tutkimusalueen, sukupuolen ja koulutusryhmän mukaisesti.

Tallenna pylväskuva:

Halutun kuvan alla, klikkaa hiiren oikealla painikkeella linkkiä "Tallenna Officea varten" (EMF-kuva), tai linkkiä "Tallenna painoa varten" (PDF-kuva) ja valitse Tallenna... (Save link as...).